RENT

Új dupla teleszkópos modellel bővül a Xiaomi roller választéka

 

A barcelonai MWC 2023 technológiai kiállításon bemutatta a Xiaomi a legújabb elektromos roller modelljét.

Nagy újítás, hogy elődeitől eltérően a legújabb Xiaomi 4 Ultra névre hallgató modellt, dupla teleszkóppal szerelték fel, valamint 10 colos DuraGel technikájú, defekttűrő gumikkal. Valljuk be, aki használt már Xiaomi elektromos rollert, biztosan tapasztalta, hogy az egyik legnagyobb hátránya a 8,5 colos tömlős gumi, ami szeret rendszeresen kilyukadni, még megfelelő keréknyomás mellett is.

   

A Xiaomi legújabb elektromos rollere 940 W-os maximális motorteljesítményre lesz képes, amivel már egy komolyabb emelkedőt is meg tudunk mászni. A végsebesség a törvényi előírások miatt, maradt a 25 km/h-ra, bár feltételezhetően ez is hasonlóan lesz fix, mint a korábbi Xiaomi elektromos roller modelleknél. A terhelhetőségét is 120 kg-ra növelték, így nyugodtan még egy nagyobb hátizsákot is cipelhetnek a nagyobb felhasználók is.

Jelentős változás elődeihez képest az akkumulátor kapacitásának 561.5 Wh-ra való növekedése, mellyel akár 70 km távolság megtételére is képes a roller egy töltéssel. Itt fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok az alábbi esetekben teljesülnek: 65 kg-os felhasználóval, közepes sebesség tempóban, vízszintes útviszonyok között és 10 fok feletti hőmérsékletben (Megjegyzés: ezt a szempontot érdemes figyelembe venni elektromos roller vásárlásakor mindegyik elektromos roller esetén). A megnövekedett akkumulátor ellenére 6 és fél órás feltöltési időt ígér a gyártó.

A Xiaomi rollereknél megszokott sebesség fokozatokat kibővítették egy S+ fokozattal, amellyel akár 4 másodperc alatt elérhetjük a 25 km/h végsebességet (itt ismét érdemes figyelembe venni a súly, emelkedés, hőmérséklet tényezőket).
A Xiaomi 4 Ultra szélesebb és magasabb kormányrúddal rendelkezik, ami biztonságosabb irányítást biztosít a roller felett.
A roller IP55-ös vízállósági szintet kapott, mellyel már bátrabban használhatjuk esős időben is.

Aki ismeri jól az elektromos roller piacot, rögtön eszébe fog jutni a NAVEE S65-ös modellje, mely kísértetiesen hasonlít a Xiaomi 4 Ultra modelljéhez. Kíváncsiak vagyunk, hogy miben tudja megkülönböztetni magát ez az új, igencsak mutatós Xiaomi roller.

Összegezés:

A Xiaomi elektromos rollerek eddigi legizgalmasabb modellje a dupla felfüggesztésének és a 10 colos önjavító defekttűrő gumiknak köszönhetően.

A dinamikus motorteljesítmény és a megnőtt akkumulátor kapacitás sokak számára csábító megoldást jelenthet.

2023-02-28T18:02:18+01:00február 27th, 2023|Minden ami Xiaomi, Újdonságok e-roller világból|
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVisszatérés a shopba