RENT

6 aranyszabály a tartós roller akkumulátorért

Az akkumulátor kétség kívül a legfontosabb és a legértékesebb része az elektromos rollernek, ez megfelelően ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy karbantartsuk.

Az elektromos rollerek akkumulátorának átlagosan 400-500 ciklus az élettartama.

Fontos megjegyezni, ez nem azt jelenti, hogy 500 feltöltés után a roller akkumulátora nem fog tovább működni, csak az akkumulátor elveszíti minőségét és a roller hatótávja csökkenni fog. Néhány szabály betartásával jelentősen meghosszabbíthatod az akkumulátor élettartamát.

 • 6 szabály, amit érdemes betartani:
 1. Mindig töltsd
  Tartsd feltöltve az elektromos rolleredet

Soha ne hagyd, hogy 10% alá csökkenjen a töltöttségi szint. Rakd fel minden használat után tölteni rollered.

 1. Jobb később mint soha, de jobb soha késve

Töltsd fel elektromos rollered akkumulátorát a megfelelő időben

Egy rövid gurulás után azonnal feltöltheted elektromos rolleredet. Ha hosszabb utat tettél meg, hagyd egy 30 percig kihűlni a rollert, majd tedd fel töltőre. Ne hagyd az e-rolleredet néhány órán át se, lemerült akkumulátorral. Mindig töltsd fel!

 1. Készülj fel

Tárolás előtt töltsd fel rolleredet

Ha hosszabb ideig tárolod, győződj meg róla, hogy az akkumulátor legalább 40-50% -osan fel legyen töltve. Célszerű a rolleredet minimum havi egyszer feltölteni ha nem használod. Ha rolleredet 3 hónapig töltés nélkül hagyod, az akkumulátor károsodást szenved.

 1. Csak gyárit használj

Mindig a gyári töltőt használd!

Egy töltő a töredékébe kerül egy akkumulátornak, ezért ne kockáztasd meg, és csak az eredeti töltőt használd, amelyről biztosan tudod, hogy az elektromos rolleredhez készült.

 1. Környezetvédelem

Tartsd rollered akkumulátorát száraz és normális hőmérsékletű helyen (min. 15 C°).

Ne hagyd elektromos rolleredet hidegben vagy a tűző nap alatt. Tartsd szárazon az akkumulátort. Ha ezekre a dolgokra nem figyelsz oda, az akksid károsodni fog és rövidebb életű lesz.

 1. Elővigyázatosság

Soha ne tölts vagy használj sérült akkumulátort. Az új típusú elektromos rollerek többségében található lítium akkumulátorok nagyon nagy teljesítményűek, és kellő óvatossággal kell kezelni őket. A helytelen töltés, sérülés vagy túlmelegedés kárt is okozhat.

Ahogy azt olvashattad a szabályok nagyon egyszerűek, könnyen megjegyezhetők és betarthatók.
Ha odafigyelsz rollered akksijára, akár 2-3 évig is meghosszabbíthatod élettartamát. Csak annyit kell tenned, hogy rendszeresen és mindig jól töltsd fel.

Ha tetszett a cikk, és úgy gondolod hasznos lehet rolleres társaid számára is, oszd meg! ?

Cikk forrás

2020-10-23T13:42:10+01:00október 23rd, 2020|Roller karbantartás|
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVisszatérés a shopba