RENT

Melyik Joyor elektromos roller illik hozzád a legjobban? Segítünk Neked!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál? Mi a különbség a Joyor elektromos rollerek különböző szériái és modelljei között?

A Joyor elektromos rollerek kínálatában 6 különböző széria és 14 modell található. Ezt a cikket azért írtuk meg, hogy segítsünk Neked abban, hogy a számodra legmegfelelőbb modellt válaszd.

Úgy tűnik meghoztad a döntést, hogy szeretnéd a közlekedésedet egyszerűbbé tenni és beszerzel egy megbízható e-rollert. Kiválasztani a legjobb roller márkát nem egyszerű feladat, de megtalálni a hozzád illő modellt, még nehezebb.

Szeretnék megemlíteni egy fontos dolgot a Joyor márkával kapcsolatban! Míg sok másik brand, amelyik elektromos rollereket kínál, rengeteg más elektronikai eszköz gyártásával foglalkozik. A Joyor kizárólag az elektromos rollerek gyártására összpontosít és tökéletesíti napról-napra az eszközeit. Ennek köszönhető, hogy az egész e-roller piacon a Joyor rendelkezik a legszélesebb kínálattal.

A Joyor márka jelenleg 6 széria 14 modelljét kínálja az érdeklődők számára.

Az ábrán még nem található meg a legújabb G széria valamint az A széria legújabb modelljei.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy elektromos roller kiválasztásakor?

A Joyor elektromos rollerek modelljeinek összehasonlításakor kérlek, mindig vedd figyelembe, hogy a weboldalunkon található összes Joyor elektromos roller műszaki jellemzője egy 75 kg-os felhasználóval, sík terepen, szél nélkül, átlag 20-25 km/h sebességgel van számolva (megjegyzem ez bármilyen e-rollernél így van, csak sokan nem szeretik ezt az apróságot megemlíteni). Ezek a tényezők mind befolyásolják a roller teljesítményét. Tehát a teljesítmény valamint a megtehető távolság függ a felhasználó súlyától, a terepviszonytól, sebességétől és egyéb külső körülményektől, amik ráhatással vannak a járműre.

Egy elektromos roller kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni a tényezők két fő csoportját:

 1. Nem módosítható tényezők – Olyan dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni vagy beállítani, vagy legalábbis rövid idő alatt nem tudod megváltoztatni őket:
 • A felhasználó súlya
 • A napi ingázás terepviszonyai
 • A napi ingázás távolsága, amit egy feltöltéssel tud teljesíteni a roller
 1. Módosítható tényezők – Elvárásaid, preferenciáid, amelyek módosulhatnak bizonyos helyzetektől, különböző ajánlatoktól és kompromisszumoktól ha az egyik modellt választod a másik helyett:
 • Sebesség és motor teljesítmény
 • Design és megjelenés
 • Biztonság és kényelem
 • Hordozhatóság

Nagyon fontos lépés, hogy mielőtt felállítanád a preferenciáidat, először határozd meg a nem módosítható tényezőket, mert ezek jelentősen korlátozhatják a választási lehetőségeidet. Például, ha 100 kg vagy és kb. 40 km távolságot szeretnél megtenni minden nap, akkor nem érdemes egy könnyű rollert választanod, kis akkumulátorral és alap motorteljesítménnyel (300 W) akármennyire is szeretnéd. Mert ez esetben csalódni fogsz és nem ezt fogod kapni, amire vágysz. Más szóval először nézd meg, hogy melyik modellek jöhetnek szóba, mert szinte biztos, hogy nem lesz jó mindegyik.

Nem módosítható tényezők

A felhasználó súlya

Először is mérlegeld a súlyodat. Ez a tényező közvetlenül határozza meg az elektromos roller motorjának teljesítményét. Minél erősebb a motor, annál könnyebben tudja a nagyobb súlyt kezelni a sebesség csökkenése nélkül. Amennyiben 100 kg körüli a súlyod mindenképp a
400-500 W-os modelleket nézd.

 • Joyor F5S+
 • Joyor X1
 • Joyor X5S
 • Joyor Y5S
 • Joyor Y10

Útviszonyok 

Másodszor, gondol át, hogy milyen útviszonyok között fogod használni a leggyakrabban a rolleredet. Ez a tényező meghatározza az elektromos roller motorjának teljesítményét, maximális súlyát és a kerekek méretét is. Minél erősebb a motor annál jobban bírja az emelkedőket a roller. Minél nehezebb a roller súlya és a rollert használó emberé, annál nehezebben bírja az emelkedőket. Nagyobb keréknél kevésbé lehet érezni az úthibákat, így nagyobb élvezetet nyújt a gurulás.

Ha gyakran szeretnél hegymenetben közlekedni, mindenképp 500 W-os motorral szerelt rollerek közül válassz:

 • Joyor F5S+
 • Joyor X5S

Miért pont ezek közül? Mivel erős motorra van szükséged a felfelé haladáshoz, és nem mellesleg egy relatíve könnyű járműre. A Joyor Y-szériájú rollerek nagy teljesítményű, 500W-os motorral vannak felszerelve, de masszív robosztus szerkezetük miatt nehezek, és lelassítja őket emelkedőn haladva.

Ha 65kg körüli a súlyod, akkor érdemes egy 350-400 W-os modellt választanod:

 • Joyor A3 & A5
 • Joyor F1
 • Joyor F3
 • Joyor F5+
 • Joyor X1

Ha nagyon rossz minőségű utakon szeretnéd használni járművedet, akkor mindenképp egy nagy kerekű modellt érdemes választanod:

Megtehető távolság

Ha a napi ingázásod kevesebb, mint 25 km, akkor ne aggódj, mert bármely Joyor elektromos roller könnyedén teljesíti ezt a távolságot egy teli akkumulátorral. Amennyiben hosszú távokat szeretnél megtenni és nemcsak a mindennapi munkába járásra akarod használni, hanem akár hétvégén egésznapos túrákat tervezel, akkor megéri befektetned egy nagyobb hatótávval rendelkező modellbe. Egy e-roller maximálisan megtehető távolsága elsősorban az akkumulátor kapacitásától függ. Itt egy lista, amin az összes Joyor elektromos roller fel van tüntetve, a legkisebb távolságútól a legnagyobb távolságú modellig:

 • Joyor H1– 15km
 • Joyor F1 – 15-20km
 • Joyor A3 – 20-25km
 • Joyor A5 – 30-35km
 • Joyor X1 – 30-35km
 • Joyor F3 – 40km
 • Joyor F5S+, Joyor X5S, Joyor Y5S – 40-50km
 • Joyor F5+ – 55-60km
 • Joyor Y10 – 90-100km

Változtatható tényezők

Most, hogy sikerült leszűkíteni a választási lehetőségeket azzal, hogy megvizsgáltuk azokat az opciókat amik nem felelnek meg a Te igényeidnek (vagy nem, ha könnyű vagy és nagyon rövid távra szeretnéd használni a rolleredet maximum 10 km-t kell menned sík terepen tökéletes útviszonyok között), megnézheted alaposabban a különbségeket a szériák és modellek között, és jobban figyelembe veheted a személyes preferenciáidat.

A Joyor rollered kiválasztásakor fontos tudnod 5 dolgot, amelyek megkönnyítik a döntést számodra:

 1. Egy szérián belül (pl Y vagy X) az összes modell teljesen azonos kialakítású és megjelenésű, a különböző modellek között csak a motor teljesítménye az akkumulátor mérete és a roller súlya a különbség.
 2. Minél erősebb egy e-roller, annál nehezebb.
 3. Minél tartósabb egy e-roller, annál nehezebb.
 4. A H1 és az A széria kivételével mindegyikhez lehet ülést rögzíteni.
 5. A H1 modell kivételével mindegyiknek van legalább egy első lengéscsillapítója.

És most elmondom, hogy mi teszi mindegyik Joyor szériát különlegessé.

Joyor elektromos rollerek széria magyarázata

H1-es modell – Kifutott termék

A szériaHa jobban szereted a kemény, defektmentes tömör gumikat és a könnyed modern kialakítást. A legújabb Joyor A széria olyan emberek számára készült, akiknek az egyszerű karbantartás és kompaktság a kényelem felett áll. A Joyor A3 és A5 elektromos rollerekkel elfelejtheted a defekteket, de a tömör gumik viszont nem nyújtanak olyan sima, rázkódásmentes utat, mint a tömlős kerekek. Viszont ezek a modellek is kaptak egy első lengéscsillapítót, hogy tompítsák a rázkódás érzetét. Ezen felül egy fontos különbség a többi Joyor szériákhoz képest, hogy itt az első kerékben kapott helyet a motor, ellenben az összes többi szériánál hátul. A Joyor A3 és A5 egy nagyon könnyű és kompakt roller, letisztult design-al. Az oldalába állítható színű ledcsíkok lettek elhelyezve. Elektromos és taposó fék is van a rolleren. Valamint bluetooth segítségével rácsatlakozhatunk rollerünkre, ahol további információkhoz és beállítási lehetőségekhez jutunk.

F sorozat – Ha a hordozhatóság és a funkcionalitás a fontos

Ez a széria a repülőgépekhez használt alumínium anyagból készül. Első teleszkóppal van felszerelve a zökkenőmentesebb utazás érdekében. Az új, továbbfejlesztett F5 + és F5S + már nemcsak egy első teleszkóppal, hanem dupla hátsó teleszkóppal is rendelkezik, amely 500 g-al növeli az elektromos roller súlyát, de még kényelmesebbé teszi az utazást. A fékezésről egy hátsó dobfék gondoskodik.

Fő megkülönböztető jellemzőik az X és Y sorozathoz képest a kicsi 8′-kerekek és a kisebb alváz, ami sokkal kompaktabbá teszi összecsukott és nyitott állapotban is.

A Joyor F széria modelljeinek első gumija tömlős a hátsó tömör, ami egyrészt csökkenti a defekt esélyét, másrészt viszont egy kissé rázósabb lehet rosszabb útkörülmények között. Az F5 + és F5S + modellek viszont már elől-hátul teleszkóppal vannak szerelve így ezeknél a modelleknél a 8’ gumiméret ellenére egészen rázkódásmentes utunk lehet. A lámpák szintén kisebbek, mint az X és Y sorozat lámpái.

X széria – Ha magasabb komfortra vágysz egy közepes méretű rolleren /legnépszerűbb szériánk/

Ennek a szériának a legnagyobb előnye, hogy annak ellenére, hogy a komfortos gurulást biztosító 10’ gumik ellenére a súlya relatíve nem nagy így még a hordozható rollerek kategóriába sorolható. A nagy kerekek biztosítják egy magasabb szintű rollerezés élményét, rosszabb útviszonyok között is. Előnyként említeném meg a hátsó tárcsaféket is, ami rendkívül megbízható és erős fékhatást biztosít.

A Joyor elektromos rollerek X szériája hasonlóan az A és F szériához, csak első lengéscsillapítóval van felszerelve, de az első lámpája jelentősen nagyobb, mint az A és F szériának. Ezeket a szériákat úgy tervezték, hogy egyensúlyt teremtsenek a design és a hordozhatóság között, a nagy teljesítmény biztosítása érdekében.

Y sorozat – Ha a biztonság, a kényelem és a kidolgozott design az, amit keresel

A Joyor Y szériája a designról a biztonságról és a kényelemről szól. Nagyobb és szélesebb kerekekkel, dupla teleszkóppal lett felszerelve elől-hátul, hogy rosszabb minőségű úton is élvezetes legyen a gurulás. A Joyor Y szériája elől-hátul tárcsafékkel van szerelve. A világítása ennek a modellnek a legjobb. Elől-hátul nagy lámpákat kapott, valamint a fellépő oldalán és kapott világítást. Az Y szériája a legigényesebb designal rendelkezik a Joyor kínálatában. A Joyor Y5S, és a Joyor Y10 is egy elég erősnek mondható 500 W-os motorral van szerelve. Az egyetlen különbség a két modell között az, az akkumulátor. A Joyor Y10 egy nagyobb akkumulátorral rendelkezik, amely képes akár 100 km távolság megtételére egy töltéssel. Ezt a járművet jószívvel ajánlom, azoknak, akik A-ból B-be ezzel a csodajárgánnyal szeretnének eljutni, vagy akár munkaeszközként szeretnék használni csomagkihordáshoz.

Fontos megjegyeznem itt: Ennél a szériánál meg kell fizetni a teljesítményt és a kifinomult designt. Ez egy csúcskategóriás roller! Ezek a rollerek az elképesztően nagy hatótávuk miatt jóval nehezebbek, ami miatt az emelkedőket kevésbé kedvelik és itt egy picit lomhábbak, könnyebb társaikhoz képest. Valamint hordozhatóság szempontjából sem lehet a dobogón említeni őket.

Még pár jó tanács

Most, hogy tisztáztuk a legfőbb különbségeket a szériák között, valószínűleg ki tudod választani a számodra legmegfelelőbb szériát. Amennyiben ennél is többet szeretnél tudni, itt van pár specifikáció a különböző modellekről, amelyek segíthetnek Neked a választásban.

 • Ha a leggazdaságosabb, erős modellt keresel, viszont a hatótáv nem fő szempont számodra, akkor a Joyor F1 a legjobb elektromos roller, amit választhatsz.
 • Ha fontos neked, hogy sohase kapj defektet és nem zavar Téged, hogy picit keményebb a menettulajdonsága a rollernek, akkor a Joyor A3 és A5 a Neked való roller. A könnyű, ultra modern designt kapott roller saját applikációval és beépített led fényekkel rendelkezik.
 • Ha szeretnéd megtalálni a legjobb egyensúlyt a teljesítmény az ár és a súly között, akkor az F3-as modellt és a Joyor X1-et ajánlom figyelmedbe!
 • Ha egy olyan elektromos rollerre vágysz, amivel gigászi távokat tudsz megtenni, anélkül, hogy töltened kéne, akkor az F5+ és Y10 modelleket Neked találták ki.
 • Ha a legjobb gyorsulással rendelkező elektromos rollert szeretnéd,
  akkor a Joyor F5S + és a Joyor X5S modellek közül érdemes választanod.

Azt hiszem, ez a cikk segít rámutatni arra, hogy nehéz egy egyszerű válasszal elintézni azt, hogy milyen roller is való nekem…  Reméljük így a végére jutva kirajzolódott Benned, hogy melyik is illik a leginkább Hozzád. Ha még mindig maradtak Benned kérdések írj nekünk bátran, vagy gyere be üzletünkbe és nézd meg a Joyor modelleket kiállítva és próbáld ki őket.

Ha tetszett a cikk, és úgy gondolod hasznos lehet rolleres társaid számára is, oszd meg! 🙂

Cikk forrás

által|2021-08-23T17:34:34+02:00augusztus 5th, 2020|Joyor elektromos rollerek|